Servicii termoviziune si termografie

O inspecție non-invazivă care nu influențează procesul de producție. Datorită inspecției termografice nu mai există timpi morți în schimbarea unor echipamente defecte, acestea fiind identificate din timp. Un alt avantaj este depistarea unor intervenții care sunt de la bun început deficitare, de exemplu un personal necalificat ce a intervenit asupra unei mașini de producție și nu s-au respectat reguli de bază, cum ar fi dimensionarea conductorului sau a unei siguranțe automate.
siguranta-automata

Echipa Kardynal execută inspecția și scanarea termică a echipamentelor și a instalațiilor cu echipament Testo de ultimă generație care poate transmite informațiile în format electronic sau poate tipări rapoarte de inspecție termografică.

Raportul de inspecție termografică reprezintă primul și cel mai important pas în procesul de detectare a problemelor de ordin termic ale instalațiilor și echipamentelor.


testo2 testo3

Termografie în industrie

“ThV/ThG – IR reprezintă o tehnică de ultimă oră în domeniul metodelor moderne de diagnosticare în industrie, oferind rezultate de mare precizie ce conduc la reducerea timpului de depistare a defectelor şi evaluare performantă a stării echipamentelor în timpul funcţionării, fără a fi nevoie de oprirea acestora sau de efectuarea unor operaţii mai complicate, cum ar fi demontarea şi transportul lor la un centru de diagnosticare. Metoda poate fi utilizată în multiple aplicaţii tehnice din domeniul industrial, cele mai vizate domenii fiind energetica, electrotehnica, electronica şi microelectronica dar nu trebuie omise industria constructoare de maşini, petrolieră sau cea metalurgică / siderurgică.

Din nefericire, multe defecte, funcţionări incorecte sau probleme tehnice aflate într-o fază incipientă rămân ascunse specialistului şi nu oferă semnale de alarmare utilizatorului. Utilizând tehnica ThV/ThG-IR este posibilă o monitorizare performantă a fenomenelor termice care au loc la nivelul oricărui echipament, sistem sau instalaţie din mediul industrial. Imaginile termice obţinute sunt hărţi color ce permit, pe baza asocierii unor culori sugestive, investigaţii amănunţite asupra echipamentului testat sau asupra unor zone de interes din cadrul acestuia. Uzual, paleta de culori este asociată cu schimbările de culoare ale fierului la creşterea temperaturii sale.”